La propera Sustainable Building Conference tindrà lloc a Barcelona

Publicado en: HÀBITATS URBANS por Adrià Gelabert. Texto original

Una nova bona noticia per a Barcelona! Si fa uns dies anunciavem que la ciutat acollirà una cimera sobre innovació urbana al 2012, ara hem sabut la noticia de que Barcelona -que representava la candidatura espanyola presentada pel Green Building Council Espanya (GBCe)- ha estat escollida per a acollir la  Conferència Mundial Sustainable Building 2014 (SB14).

GBCe és una associació sense ànim de lucre que uneix a representants de tots els agents del sector de l'edificació amb la finalitat de contribuir a la transformació del mercat cap a una edificació més sostenible.

El Congrés Internacional Sustainable Building es promogut cada tres anys per CIB (Internacional Council for Research and Innovation in Building and Construction), iiSBE (International Iniciative for Sustainable Environment), UNEP (United Nations Environment Programme) i FIDIC (Internacional Federation of Consulting Engineers) .

La candidatura de Barcelona i del Green Building Council Espanya s'ha imposat a les presentades per Holanda, Portugal, Qatar i Escocia, entre d'altres. Tindrà lloc en la primera quinzena d'octubre de 2014 i s'espera que hi acudiran unes 3.000 persones, més de 50 països hi estaran representats i que per l'àrea expositiva de la Fira de Barcelona hi passaran més de 20.000 visitants.

Nils Larsson, director Executiu de iiSBE, ha manifestat que la proposta espanyola ha estat escullida per la gran quantitat de suports que ha rebut per part d'administracions, organitzacions, entitats i empreses del sector de l'edificació i per l'estructura proposada que recull el treball i l'experiència dels Congressos Regionals que és celebraran a diferents regions i païssos de tot el món durant 2013.

Com a lema del Congrés i eix del debat que es produirà durant aquests dies a la Fira de Barcelona, ​​GBC Espanya ha proposat el tema "Resultats en Edificació Sostenible: Ens estem movent tan ràpid com hauríem?" A més, el programa de treball inclourà l'estudi dels tres reptes comuns als quals s'enfronta el sector, que afecten, tot i que sigui de manera diferent, en les diferents parts del món a:
  • Un allotjament assequible en un entorn adequat, especialment en els països emergentes.
  • Reducir la petjada ecològica i, per tant, energètica i climàtica, atenent els ecosistemes: sòl, biodiversitat, etc.
  • Promoure un nou model d'activitat econòmica sostenible i ocupació suficient.
Del que es tracta és que aquests problemes comuns s'analitzin, en termes globals i regionals. Serà una excel·lent oportunitat d'intercanvi d'informació i coneixements sobre la situació de l'edificació i la ciutat al món, d'analitzar conjuntament els seus problemes, i de definir estratègies que serveixin per corregir les actuals tendències que condueixen, per raons diverses, a un increment exponencial de les emissions contaminants a l'aire, l'aigua i al sòl.

Luis Álvarez-Ude, director general de GBCe, ha mostrat la seva satisfacció per l'elecció d'Espanya com a seu del congrés internacional, "estem molt il.lusionats per la confiança que han dipositat des CIB, iiSBE, UNEP i FIDIC en la nostra capacitat per organitzar amb èxit el SB14 Barcelona. Ens queden per davant tres anys d'intens treball en què haurem de coordinar les Conferències SB Regionals que se celebraran al llarg de 2013 en diferents regions del món i recollir les conclusions propiciades per aquestes trobades i tractarem d'estar a l'altura de les expectatives dipositades en nosaltres ".

El nombre de assistents aquestes cites internacionals ha anat augmentant segons han passat els anys des dels 600 que van assistir a Vancouver al 1998, els 2.500 que ho van fer en Melbourne 2008. Durant, l'última dècada els SB han viatjar a Holanda, Noruega, Japó i Austràlia. La propera SB es celebrarà a Hèlsinki (Finlàndia) el pròxim mes d'octubre.

Puedes leer y comentar el artículo completo en HÀBITATS URBANS