L’estratègia de Brussel·les per la sostenibilitat

Publicado en: HÀBITATS URBANS por Adrià Gelabert. Texto original

La capital de Bèlgica i de la Unió Europea fa temps que aposta per la sostenibilitat. No en va, va ser una de les ciutats pioneres en implantar l'Agenda 21 com a part de la seva estratègia de desenvolupament.

Aquesta aposta es manté i la ciutat-regió de Brussel·les vol esdevenir un model de ciutat sostenible per a altres ciutats europees. Una nova exposició, que es podrà visitar a la capital belga fins al 30 d'octubre, mostrarà els principals projectes que està desenvolupant la ciutat i les fites que ja s'han assolit.
www.sustainablecity.be
Però com que probablement no teniu previst visitar els països baixos el proper mes, també podeu consultar la web www.sustainablecity.be, on hi trobareu un resum de totes aquestes iniciatives agrupades en les següents temàtiques: edificis sostenibles, barris sostenibles, ciutat verda, consum sostenible, economia sostenible, mobilitat i reducció de la contaminació. A banda, potser, d'un excés de la utilització del terme "sostenible", i de que potser algunes idees ja s'estan portant a terme de manera més o menys generalitzada en moltes ciutats, si que hi trobareu algunes estratègies interessants i novedoses, de la mateixa manera que cal destacar que es tracta d'un projecte global i transversal, que afronta totes les vessants del concepte de "desenvolupament sostenible" i que es percep comuna veritable estratègia global de ciutat.

Es dona la circumstància de que aquests dies l'exposició brussel·lesa coincideix amb l'exposició "A train of ideas" sobre la capitalidad verda europea d'Hamburg, que espero que molts de vosaltres (a diferència de mi) poguessiu anar a visitar durant la seva parada a l'estació de França a Barcelona. Tot i així, és molt recomanable entrar a la web de l'exposició per a conneixer que es fa a la capital verda europea 2011, així com en altres ciutats capdaventeres d'Europa. Si podeu, intenteu aconseguir la publicació l'edició especial dedicada a les ciutats sostenibles de la revista "Pictures of the future" que edita Siemens.

Puedes leer y comentar el artículo completo en HÀBITATS URBANS