Barcelona acollirà una cimera sobre innovació urbana al 2012

Publicado en: HÀBITATS URBANS por Adrià Gelabert. Texto original

Segons informa Construible.es, Barcelona acollirà a principis de juliol de l'any que ve una nova cimera sobre innovació urbana que es configura com "un Davos de la nova ciutat del segle XXI", en paraules del tinent d'alcalde de Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Aquesta nova cita internacional, que reunirà a experts de diverses ciutats i disciplines de primer nivell, ha sorgit gràcies a un acord entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Tecnològic de Massachussets. A la cimera s'abordarà un nou model d'hàbitat urbà basat en barris productius a escala humana dins d'una ciutat intel ligent de zero emissions. Aquest és precisament el nou model per a Barcelona que lidera l'alcalde Xavier Trias, basat en l'autosuficiència energètica i la nova industrialització avançada. 

El projecte barceloní ha generat expectació internacional en la reunió mundial de la Xarxa Fab Labs a Lima, on ha estat presentat per Vives i on s'ha arribat a l'acord de celebrar la cimera sobre innovació a la capital catalana. En aquest sentit, el físic i director del Center for Bits and Atoms de l'Institut Tecnològic de Massachussets, Neil Gershenfeld, ha afirmat que "Barcelona pot ser un magnífic laboratori per donar un nou impuls a les ciutats a través de noves tecnologies i d'un nou humanisme ".

Puedes leer y comentar el artículo completo en HÀBITATS URBANS