La decadència de les ciutats

Publicado en: HÀBITATS URBANS por Adrià Gelabert Bautista. Texto original

Ja fa uns mesos citavem en el post "Les ciutats són el futur però, tenen futur totes les ciutats?" l'afirmació del Sr. Manel de Forn de que totes les ciutats tenen una vida finita (fins i tot les que conneixem i en les que residim) i que la única manera de romandrer és reinventar-se a si mateixes contínuament.

Sovint quan sentim a parlar de ciutats abandonades pels seus habitants, pensem en les grans civilitzacions de l'antiguitat -que ens queden massa lluny en el temps com per veure la relació amb l'actualitat en el fet que moltes d'elles van desapareixer per crisis ambientals provocades per una gestió insostenible dels recursos- o si és el cas de ciutats "modernes", en llocs devastats per guerres, catastrofes naturals o accidents tecnològics i que per tant s'han abandonat per raons de "causa major" i no pas per voluntat dels seus habitants.

Però la realitat és una altra. I per això em va sembla tant interessant el treball fotogràfic d'Yves Marchand i Romain Meffre del qual es feia resò fa unes setmanes el dominical Magazine i titulat "The ruins of Detroit" en que ens mostren de manera descarada la decadència de la que va ser un temps una de les grans ciutats del mon industrialitzat.

A continuació reprodueixo algunes d'aquestes imatges que segur que us portaran a reflexions interessants sobre la racionalitat del model "ciutat de les arts de València" o sobre la necessitat d'apostar per un major reciclatge dels teixits urbans front a l'expansió descontrolada:

http://www.marchandmeffre.com

http://www.marchandmeffre.com

http://www.marchandmeffre.com

http://www.marchandmeffre.com

http://www.marchandmeffre.com




Puedes leer y comentar el artículo completo en HÀBITATS URBANS