El projecte de parc natural de Collserola

Publicado en: Manel Cunill i Llenas por Manel Cunill i Llenas. Texto original

Fa poques setmanes des de DEPANA vàrem presentar una proposta de projecte de parc natural de Collserola. L'objectiu de la iniciativa és aconseguir la declaració de parc natural, evitar que els espais no forestal del massis també gaudeixin d'un règim de proteció i garantir la connectivitat de la serra de Collserola amb el Vallès, el riu Llobregat i el Besós. El darrer parc natural que es va declarar a Catalunya va ser el de l'Alt Pirineu. Concretament a l'agost del 2003. Potser ja és hora que Collserola també gaudeixi d'aquest reconeixement.

El passat 5 de febrer de 2009, a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona, es va celebrar una taula rodona sobre la gestió i defensa del patrimoni natural a Catalunya i el cas de Collserola. Va ser una bona oportunitat per explicar els nostres arguments.

Puedes leer y comentar el artículo completo en Manel Cunill i Llenas